מקור המילה ארומתרפיה הוא שילוב של שתי מילים: ניחוח (ארומה) עם טיפול (תרפיה).
המשמעות היא שהטיפול נעשה באמצעות הרחה של שמנים אתריים, וזו שיטת טיפול חזקה ויעילה במיוחד.
השמנים האתריים חודרים לגוף בכמה דרכים:
- דרך האף וחוש הריח – שואפים את אדי השמן שחודרים למחזור הדם ומגיעים היישר אל המוח (למשל באמצעות מבער שמנים או הרחה ישירה).
- דרך העור- נספגים ועוברים הישר אל מחזור הדם (מוצרי ניקיון וטיפוח טבעיים, עיסוי, אמבטיה).
- בבליעה או שטיפת פה – נספגים במחזור הדם דרך הקיבה.
שימו לב- כשהשימוש בשמנים נעשה באופן מקצועי הוא יעיל ורב עוצמה. אין להשתמש בשמן אתרי ישירות על העור, אלא לערבב אותו בשמן נשא (שמן בכבישה קרה לבחירתכם: שמן קוקוס, זית, שקדים מתוקים ועוד). עלינו לזכור שמדובר בחומרים חזקים מאוד וישנה משמעות גדולה למינון ולהתאמת הטיפול. במידה ואינכם בטוחים כיצד להשתמש בשמנים אתריים לצורך טיפול, יש להתייעץ עם איש מקצוע.
מחלות החורף השונות שאנחנו מכירים הן ביטוי להיחלשות מערכת החיסון. אשתף אתכם שמנסיוני האישי, נטילת תרופות מרשם לטיפול בגודש באף או גרון כואב לא באמת שיפרה את התחושה שלי בצורה משביעת רצון, וההחלמה תמיד היתה איטית,עד שהתחלתי לטפל בעצמי באמצעות שמנים אתריים. מיד לאחר שטפטפתי כמה טיפות שמן לקערת מים חמים ושאפתי את האדים או נכנסתי לאמבט חמים עם שמנים אתריים, הרגשתי הקלה משמעותית בתסמינים כמו גודש באף, שיעול או כאבי גרון.
לפניכם ההמלצות שלי לשמנים אתריים שיעזרו לכם לעבור את החורף בשלום.
- שמן מנטה – שמן עתיק שנעשה בו שימוש במשך אלפי שנים. יעיל מאוד לטיפול בהצטננות ושפעת. מסייע להקלה בתסמינים כמו נזלת וחום ופותח את הסינוסים ודרכי הנשימה. שימו לב- אסור לשימוש לנשים בהריון ולילדים מתחת לגיל 10.
- שמן אורגנו – שמן עוצמתי מאוד עם חומר הפועל בדומה לאנטיביוטיקה. יעיל בטיפול בדלקות (למשל דלקת גרון או חניכיים) וממריץ את המערכת החיסונית. שימו לב – אסור לשימוש לנשים בהריון ולילדים מתחת לגיל 10, ואסור להשתמש בשמן זה באמבט.
- שמן לבנדר – אחד השמנים הנפוצים ביותר, שמן חובה בארון התרופות שלכם. טוב נגד דלקות, ליחה והתקררויות. מרגיע מתחים וחרדה ומשרה שינה.
- שמן אקליפטוס – מכייח ומייבש ליחה, מחטא ומסייע לטיפול בוירוסים ובחיידקים. לטיפול בגודש ובהצטננות מומלץ לטפטף מספר טיפות לקערת מים חמים ולשאוף את האדים.
- שמן תפוז – מעולה לטיפול בשפעת, הצטננויות ודלקות בחלל הפה. שמן התפוז מעורר ומחזק את המערכת החיסונית, ומרגיע מצבי עצבנות, חרדה ודכאון.
- שמן רוונסרה – עץ שמקורו במדגסקר, והוא מכונה "השמן המרפא". השמן הוא אנטי ויראלי עוצמתי, אנטי בקטריאלי ומסייע לטיפול באלרגיות, דלקת ריאות ודלקת גרון ומסייע להקלה בשיעול. ניתן לגרגר או למרוח חיצונית לאחר שמוהלים אותו בשמן נשא.
- שמן סנדלווד- שמן המופק מעץ האלמוג הסיני והוא השמן המבוקש ביותר במזרח. ט לטיפול בהתקררויות ובכאבים הנלווים למחלות התקררות. השמן עובד הכי חזק על מערכת החיסון, ממריץ ומחזק.
- שמן עץ התה – ממריץ את מערכת החיסון ומסייע לאנשים שמחלימים לאט. יעיל נגד הצטננויות ושפעת ויעיל בהוצאת רעלים מהשרירים.
- שמן הדס – הצמח שימש לרפואה כבר המאה ה- 16 לפני הספירה, והוא אנטי דלקתי ואנטי ויראלי. מסייע לטיפול בנזלת ומקל על גודש במערכת הנשימה. שמן עדין המתאים לטיפול בתינוקות וילדים.
- שמן ברגמוט – הפרי הוא מעין הכלאה בין אתרוג לתפוז הסיני. מתאים לטיפול בדלקות במערכת הנשימה או בגרון, מכייח ומסייע בהורדת חום ומחזק את המערכת החיסונית. שימו לב- אסור למרוח את השמן על העור ולצאת לשמש כיוון שהוא מגביר רגישות לשמש.