אז, רגע – חוץ מזה שזה יפה, מריח טוב וכייפי…למה לי בכלל סבון טבעי?
אם תבדקו את תווית השמפו, סבון הגוף או משחת השיניים התעשייתיים בחדר האמבטיה שלכם, כנראה שבראש הרשימה תמצאו את אחד החומרים הבאים: SLS, SLESM, ALS. מדובר בחומר מעכל חזק מאוד שנותן המון קצף (כי אחרת, איך נדע שאנחנו נקיים?) ומוריד את הלכלוך והשומן מהעור. מחירו הזול והעובדה שהוא מקציף מאוד הופכים אותו לנפוץ מאוד לשימוש בתעשיית הקוסמטיקה, אבל הוא ממש לא חומר אידיאלי שהיינו רוצים להכניס לגוף שלנו.
מדובר בחומר מעכל חזק מאוד המשמש גם לניקוי שומן מנועים ורצפות מוסכים. הוא מסיר את שכבת השומן הטבעית של העור ומייבש אותו. תכונותיו האגרסיביות והעובדה כי מדובר במלוקולה זעירה עוזרות לחומר לחדור לעור ולמחזור הדם שלנו. תכונות הפירוק של החומר מפרקות את האפידרמיס של העור, מה שמוביל לגירוי, פריחה ורגישות – תופעות שאני בטוח שרבים מכם מכירים. בנוסף, חומר זה עלול לפגוע ביכולת של זקיקי השיער להצמיח שיער, והחומר אף עשוי להצטבר בלב, בכבד ובמוח. כשהסבון התעשייתי נשטף בזמן המקלחת דרך הניקוז הוא מגיע בסוף למאגרי המים ואל החקלאות ומזהם את הסביבה.
בסבון טבעי קורה בדיוק ההפך!
לעומת הסבונים התעשייתיים שאנחנו מכירים, הסבון הטבעי מנקה את העור בעדינות משומן ולכלוך, אך עם זאת לא מסיר באגרסיביות את שכבת השומן ההכרחית להגנה על העור שלנו. קצף הסבונים מקורו בשמן קוקוס בכבישה קרה ולא מחומר כימי. הסבון הטבעי מחזיר את הלחות לעור שלנו ומאזן אותו, והוא מיוצר מחומרים טבעיים וידידותיים לסביבה- ללא שימוש בכימיקלים, אריזות פלסטיק מזהמות וחומרים מזיקים אחרים. לאחר השימוש בו הסבון נשטף דרך הניקוז וכל החומרים הטבעיים הנפלאים שבו מתפרקים באופן מלא בטבע.
בקוסמטיקה הטבעית נעשה שימוש בשמנים אתריים מסוגים שונים. לכל שמן התכונות הטיפוליות שלו, בין אם הפחתת לחץ ומתחים, מעורר תשוקה או מרגיע ומנחם, ובזמן שאנחנו מתרחצים עם הסבון אנו נושמים את השמן היישר למחזור הדם שלנו וכך נהנים מיתרונותיהם הטיפולים הרבים של השמנים האתריים בצורה יום יומית ובפעולה שלא רק דורשת מאיתנו יותר מידי, היא גם מפנקת ממש!